Samen doen is beter

Eenrum MO17 laat winst glippen tegen vv Winsum MO17-2

De MO17-speelsters van Eenrum speelden zaterdag 6 april tegen vv Winsum MO17-2.

Daar men uit met 0-4 had gewonnen was de thuisploeg vol goede moed. Wel waren er geen wissels. In de eerste helft was Eenrum de bovenliggende partij. Het was duidelijk meer in de aanval en zette Winsum onder druk. Na wat gemiste kansen was het in de 17e minuut wel raak. Manon Faber ging door en schoof de 1-0 binnen. Winsum probeerde wat terug te doen maar moest het initiatief aan Eenrum laten. In de 26e minuut betaalde dit zich uit. Ayla Piek raakte eerst de paal maar pikte de bal nogmaals op en scoorde de 2-0. Na wat gemiste mogelijkheden was het in de 40e minuut wel weer raak. Baraa Aldougheim wist Isabella Bippes te bereiken die de ruststand op 3-0 bepaalde.

Na de rust had Eenrum de wind en de zon tegen. Of dit een factor was die meebepaalde maar Eenrum had in de tweede helft heel veel moeite om de concentratie vast te houden. Winsum daarentegen voelde dat er toch nog wat te halen viel en drong nu meer aan. Door het niet goed wegwerken van de bal kwam Winsum in de 43e minuut ineens op 3-1. Winsum werd wat driester en middels een boogbal in de 51e minuut stond het ineens 3-2. Eenrum probeerde het tij te keren maar had het moeilijk daarmee. Toch waren er nog wel enkele kansjes maar deze gingen helaas verloren. En wat gevreesd werd geschiedde ook nog in de 74e minuut. Een ingooi belandde voor het Eenrum-doel en Winsum profiteerde: 3-3. In de resterende tijd was Winsum dichter bij een doelpunt dan Eenrum maar dat lot bleef de thuisploeg bespaard. Het bleef bij 3-3 terwijl er eigenlijk wel wat meer in had gezeten maar zoals men zegt: de bal is rond.

Eenrum MO17 – vv Winsum MO17-2 3-3 (3-0). 17. Manon Faber 1-0; 26. Ayla Piel 2-0; 40. Isabella Bippes 3-0; 43. Winsum 3-1; 51. Winsum 3-2; 74. Winsum 3-3.

Scheidsrechter: I.A. Vos (Groningen)

Eenrum: Baara Aldougheim, Isabella Bippes, Manon Faber, Iris Smits, Ayla Piek, Rosa-Linde Meijer, Mila van Bolhuis, Indy Cordes, Lente Solinger, Salma Aldougheim, Kawthar Aldougheim.